Home Music News Νέο υπέροχο ορχηστρικό τραγούδι από τον Μάντη Σαββίδη “Το Βαλς Των Αναμνήσεων”

Νέο υπέροχο ορχηστρικό τραγούδι από τον Μάντη Σαββίδη “Το Βαλς Των Αναμνήσεων”

by GV
«Νέο υπέροχο ορχηστρικό τραγούδι από τον Μάντη Σαββίδη- Το Βαλς Των Αναμνήσεων»

Μία νέα μουσική νότα μας προσφέρετε απλόχερα από τον καταξιωμένο μουσικό / μπουζουξή Μάντη Σαββίδη.
Σε μία δική του μουσική σύνθεση, με ανάθεση πρώτου μουσικού ρόλου στο μπουζούκι που παίζει ο ίδιος, μας αποδεικνύεται περίτρανα, μέσα από ένα υπέροχο και σπάνιο μουσικό ταξίδι, πως το μπουζούκι, το πιο αγαπημένο λαϊκό μουσικό όργανο, όταν πέσει σε σωστά χέρια μπορεί να γίνει το λατρεμένο μουσικό όργανο όλων, ακόμα και σε πιο κλασικά μουσικά μονοπάτια …!!!

Κάντε έγγραφη στο μουσικό κανάλι του  Μάντη (Αδαμάντιου) Σαββίδη εδώ ⇒ https://www.youtube.com/user/mantismpouzuk για να μαθαίνετε και να ακούτε πρώτοι τα μουσικά νέα του.
Απολαύστε το νέο υπέροχο τραγούδι του μαζί μας:


Την ενορχήστρωση στο συγκεκριμένο τραγούδι έχει κάνει ο Γιάννης Κατσιαφλιάκας και συμμετέχουν σε αυτό, πολλοί και καταξιωμένοι μουσικοί όπως:
Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στο 1ο Βιολί
Η Σταματέλλα Σπίνολα στο 2ο Βιολί
Ο Χάρης Γκίτζιος στη Βιόλα
Ο Μιχάλης Πορφύρης στο Τσέλο
Ο Χρήστος Περτσινίδης στην Κλασική Κιθάρα και
Ο Δημήτρης Δημόπουλος στο Πιάνο.
Η ηχογράφηση όλων των οργάνων έγινε στο studio Tesserakto με ηχολήπτη τον Νίκο Χρονόπουλο, ο οποίος έκανε και τη μίξη και το mastering.
Score Editor: Δημήτρης Δερμάνης
Φωτογράφηση: Βασίλης Μανέας
Hairstyling: George Tsamis (Les Nuances)

Λίγα λόγια για τον Μάντη (Αδαμάντιο) Σαββίδη:
Ο Μάντης (Αδαμάντιος) Σαββίδης γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1984 στη Βέροια και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Ο πατέρας του Σταύρος Σαββίδης είναι καταξιωμένος τραγουδιστής στον χώρο της ποντιακής μουσικής και ο παππούς του, Μάντης Σαββίδης, γνωστός λυράρης της ποντιακής παράδοσης.
Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε τις σπουδές στο κλασικό βιολί κι έπειτα από 8 χρόνια κλασικής μελέτης και ανώτερων θεωρητικών (1998), αποφασίζει να ασχοληθεί με το μπουζούκι ξεκινώντας μαθήματα με δάσκαλο τον Χρήστο Λαζαρίδη, γνωστό πιανίστα και μπουζουξή της περιοχής.
Τη χρονιά 2000-2001 στο κέντρο διασκέδασης «ΑΚΡΙΤΑΣ PALACE» στη Βέροια Ημαθίας παίζει για πρώτη φορά δίπλα σε γνωστά μπουζούκια της ευρύτερης περιοχής (Τάσος Σκαρλάτος, Δημήτρης Ρεβέλτσης, Γιάννης Κουτουκλέρ, Δημήτρης Σερραίος) ξεκινώντας έτσι τη σοβαρή επαγγελματική ενασχόλησή του με το μπουζούκι.
Την περίοδο 2002-2006 σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, δουλεύοντας παράλληλα σε όλα τα γνωστά μαγαζιά της περιοχής (Κύκνος, Versus, La notte, Σκορπιός, Ρόδον, Πρεμιέρα κ.ά.).
Τη χρονιά 2006-2007 εκτίει τη στρατιωτική του θητεία παίζοντας ταυτόχρονα σε διάφορα μαγαζιά της κεντρικής Μακεδονίας.
Το 2008 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Ηράκλειο της Κρήτης συνεχίζοντας εκεί τη μουσική του πορεία.
Το έτος 2009 αποτελεί σταθμό στην καριέρα του, διότι αρχίζει η συνεργασία του με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Κοντολάζο, η οποία κρατάει μέχρι σήμερα.
Αξιοσημείωτες είναι οι μουσικές συναντήσεις του με καταξιωμένους μαέστρους, σπουδαίους μουσικούς και διάσημους τραγουδιστές της ελληνικής δισκογραφίας, σε μεγάλες πίστες και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Θέμη Αδαμαντίδη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Αντύπα, Κατερίνα Στανίση, Ζαφείρη Μελά, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λευτέρη Πανταζή, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Χρήστο Πάζη, Στάθη Ξένο, Πέτρο Ίμβριο, Τριαντάφυλλο, Εβίτα Σερέτη, Γιώργο Δασκουλίδη, Σπύρο Σπυράκο, Στάθη Αγγελόπουλο, Ευδοκία, Σοφία Βόσσου, Θάνο Τζάνη, Γιώργο Γιασεμή, Νάνσυ Αλεξιάδη, Σαμπρίνα, Νικό Ρωμανό και Ελένη Καρουσάκη).
Σήμερα (2019) ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Βέροια, συνεχίζοντας παράλληλα τις μουσικές του συνεργασίες προετοιμάζοντας παράλληλα τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, που η έναρξη της δημιουργίας του γίνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με Το βαλς των αναμνήσεων

Κάντε έγγραφη στο μουσικό κανάλι του  Μάντη (Αδαμάντιου) Σαββίδη στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://www.youtube.com/user/mantismpouzuk για να μαθαίνετε και να ακούτε πρώτοι τα μουσικά νέα τουWhat’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related Videos