Home Music News Κατερίνα Ροκκά – Εμπιστεύομαι αυτόν που θα με κάνει να νιώσω καλά, να χαμογελώ χωρίς να περιμένω να πάρω κάτι.

Κατερίνα Ροκκά – Εμπιστεύομαι αυτόν που θα με κάνει να νιώσω καλά, να χαμογελώ χωρίς να περιμένω να πάρω κάτι.

by GV

Κατερίνα Ροκκά – Παρουσία ιδιαίτερα λαμπερή. Σαν άνθρωπος ειλικρινής και ξεκάθαρη δυναμική, με όρεξη για κουβέντα, για τραγούδι, για ζωή….
Ετοιμάζει νέο δίσκο και ξεκινά συναυλίες το καλοκαίρι…

Μιλήσαμε μαζί της σε μία απολαυστική, αυθεντική συνέντευξη και σας την παρουσιάζουμε…

Κατερίνα, με ποιόν τρόπο και πόσο νωρίς μπήκε η μουσική στη ζωή σου; Τι σπουδές ακολούθησες , προκειμένου να κυνηγήσεις το όνειρό σου;
Αρκετά νωρίς, μόλις σε ηλικία 2 ετών τραγουδούσα στο σπίτι μου το «Δημητρούλα» και το «Αρμενάκι». Έχω και την κασέτα ακόμη ως ενθύμιων. Στη συνέχεια, σε ηλικία 5,5 ετών έγινα σολίστ στην παιδική χορωδία της Νίκαιας και μετά έκανα σπουδές στο Εθνικό ωδείο Αθηνών με δασκάλα μου την κα Άννα Διαμαντοπούλου όπου τελείωσα τις σπουδές μου και πλέον είμαι και καθηγήτρια φωνητικής. Κάνω μαθήματα σε παιδιά που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μουσική και μου αρέσει πολύ αυτό.
Έχεις συνεργαστεί με πολύ σημαντικά ονόματα στο χώρο. Μίλησέ μας λοιπόν, για αυτές τις συνεργασίες και για την εμπειρία σου με τους ανθρώπους αυτούς.
Πράγματι, έχω συνεργαστεί με αξιόλογους συνθέτες και στιχουργούς . Ανάμεσά τους ο Στέφανος Κορκολής, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης , η Μαρία Παπαδοπούλου, Ο Γιάννης Πλούταρχος, η Ελεάννα Βραχάλη, η Ρεβέκκα Ρούσση, κάνοντας demo των cd που πρόκειται να κυκλοφορήσουν και να τραγουδηθούν από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλλα, η Dulce Pontes, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α Ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά για την συνεργασία που είχα. Είναι όλοι υπέροχοι, αποκόμισα τις καλύτερες εμπειρίες, έχω επικοινωνία ακόμη μαζί τους και εύχομαι στο μέλλον να συνεργαστώ ξανά μαζί τους .

Θεωρείς ότι ο χώρος της μουσικής και γενικά ο καλλιτεχνικός είναι ένας δύσκολος χώρος;
Φυσικά … όπως και σε όλους τους χώρους θεωρώ ότι συμβαίνει αυτό το ίδιο και στο καλλιτεχνικό . Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός . Όμως, όσο πιο απλά τον αντιμετωπίζεις, τόσο πιο απλός κι όμορφος είναι. Το παν για μένα είναι να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου…και όλα καλά θα πάνε…
Πιστεύεις ότι σήμερα υπάρχει μουσική παιδεία;
Όχι. Δεν έχουμε καμία μουσική παιδεία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο και ένα μεγάλο ποσοστό των τραγουδιών που ακούγονται είναι κάτω του μετρίου, πώς να πάει μπροστά η μουσική; Επιπλέον, συνεχώς βγαίνουν και υποστηρίζονται νέα πρόσωπα για ένα μικρό χρονικό διάστημα , για να γίνουν γνωστοί και να βγάλουν απλά κάποια χρήματα . Ψάχνουν την εύκολη λύση για μικρό χρονικό διάστημα. Συνεπώς, σταμάτησε η τέχνη να είναι τέχνη και να μην υπάρχει μουσική παιδεία.

Τι πιστεύεις ότι έχει πραγματική αξία για έναν καλλιτέχνη;
O καλλιτέχνης πρέπει να έχει παιδεία, ώστε να εκτιμάται το έργο του. Να είναι αυθεντικός, αληθινός και να αγαπά αυτό που κάνει. Εγώ πάντα είμαι αληθινή , βγάζω αυτό που σκέφτομαι. Δεν «πασάρω» στον κόσμο κάτι που δεν είμαι και να μπορώ να το υποστηρίξω. Δεν κάνω επιτηδευμένα πράγματα μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσω. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και είναι η ψυχοθεραπεία μου, είναι λύτρωση για μένα και η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξαπλώνω το βράδυ και να νιώθω ικανοποιημένη που διασκέδασα μερικούς ανθρώπους.
Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα; Ποια είναι τα όνειρά σου για την σταδιοδρομία σου στον χώρο της μουσικής;
Έχω μπει στο studio, και έχω ξεκινήσει να ετοιμάσω ένα cd. Είναι πολύ σημαντικό να βγάζουμε ολοκληρωμένες δουλειές και να καταθέτει ο κάθε καλλιτέχνης την ψυχή του ! Παράλληλα, η μάνατζερ μου μιλά με κάποιους αξιόλογους καλλιτέχνες του χώρου για κάποιες συναυλίες το καλοκαίρι. Θα σας ενημερώσω άμεσα ( γέλιο) .
Πως νιώθεις με την αγάπη που εισπράττεις από τον κόσμο ;
Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα να σε αγαπούν άτομα που ουσιαστικά δεν γνωρίζεις προσωπικά και να αγαπούν και αυτό που κάνεις .
Αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια ευχή σου αυτή την στιγμή, ποια θα ήταν αυτή;
Να φτιάξω ένα ορφανοτροφείο για όλα αυτά τα παιδιά που δεν έχουν γονείς, για παιδιά οικογενειών με μεγάλες οικονομικές ανάγκες. Αγαπώ πολύ παιδιά και θέλω να είναι ευτυχισμένα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρο στη ζωή μου.
Το μότο της ζωής σου;
«Το τίποτα να μην το κάνεις πρόβλημα, το πρόβλημα να το κάνεις τίποτα».
Εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους;
Ο Graham Greene έχει πει «Είναι αδύνατο να ζήσεις χωρίς εμπιστοσύνη: Αυτό θα σήμαινε να φυλακιστείς στο χειρότερο απ’ όλα τα κελιά, τον εαυτό σου».
Εμπιστεύομαι λοιπόν αυτόν που θα με κάνει να νιώσω καλά, να χαμογελώ χωρίς να περιμένω να πάρω κάτι.
Η άποψη σου για την φιλία;
Είναι ένα συναίσθημα διαφορετικό από κάθε άλλο. Είναι μια σχέση που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, αλληλοβοήθεια, συμπαράσταση και φυσικά ανιδιοτελή αγάπη. Σε μία φιλία πρέπει να υποχωρείς αλλά και να επιμένεις. Θέλω οι άλλοι να είναι ειλικρινείς μαζί μου, χωρίς ψέματα. Η φιλία πρέπει να είναι αμοιβαία. Η φιλία περνάει συνέχεια δοκιμασίες, ακόμη και στα παιδιά. Όλοι πρέπει να έχουμε φίλους, μικροί και μεγάλοι, γιατί οι φίλοι είναι στήριγμα και στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες στιγμές.
Για τον έρωτα….
Σίγουρα, μια κινητήριος δύναμη για όλους τους ανθρώπους. Ομολογουμένως ζω έντονα σε κάθε ευκαιρία, με τη μόνη διαφορά ότι προσπαθώ να μην αφήνω μόνο τα συναισθήματα μου να οδηγούν τις αποφάσεις που παίρνω.
Πως διακρίνεις τους κατάλληλους ανθρώπους να μένουν δίπλα σου;
Το σημαντικό είναι να επιλέγεις να έχεις δίπλα σου τους ανθρώπους που σε αγαπούν και σε νοιάζονται τόσο στην δουλειά όσο και στην προσωπική ζωή. Όταν τους βρεις, τους κρατάς και τους κλειδώνεις. Τους υπόλοιπους.. απλά τους αφήνεις να είναι γνωστοί σου.
Ποιον τρόπο διασκέδασης επιλέγεις όταν αποφασίζεις να βγεις έξω με τους φίλους σου;
Γενικά, επιλέγω ήσυχα μέρη. Μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες ή για φαγητό.Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;
Μπορεί να με βρει στην official Page :
https://www.facebook.com/Katerina.Rokka.Officialpage/
Στο Instagam : https://www.instagram.com/rokkakaterina/?hl=el
Τα μέσα …για να επικοινωνήσω τα τραγούδια μου και τις εμφανίσεις μου στο κοινό μου.

Εφόσον σε ευχαριστήσουμε για την όμορφη συζήτηση, μία ευχή…για όλους τους αναγνώστες μας.
Να έχουν ευτυχισμένες στιγμές, ηρεμία κι ευτυχία!Related Videos